Sarcina

Cum ajută vitaminele bebelușul

Acest articol te poate ajuta să răspunzi următoarelor întrebări:

De ce am nevoie de vitamine pentru sarcină?

Cum pot să îmi protejez bebelușul de defecte de tub neural?

Ce vitamine sunt importante pentru bebelușul meu?

Știai că aportul alimentar necesar de substanțe nutritive crește cu 50% atunci când ești însărcinată?

Obținerea acestor cantități suplimentare de vitamine și minerale de care corpul tău are nevoie doar din alimentație poate fi un demers de durată. Din acest motiv, poți să începi să iei un supliment pentru sarcină, cum ar fi Elevit, cu o lună înainte de primele încercări de a rămâne însărcinată.

Află mai multe despre:

  Deși la un nivel redus, la începutul sarcinii există riscul ca tubul neural (care ulterior va deveni craniul și coloana vertebrală) să nu se formeze corespunzător. Acest risc este cel mai ridicat în prima lună de sarcină, adică în perioada în care, ce mai adesea, femeile nici măcar nu știu că sunt însărcinate. 

  Folatii joacă un rol în diviziunea celulară și susțin creșterea țesutului matern(placenta) în timpul sarcinii. Aportul suplimentar de acid folic optimizează nivelul de acid folic al organismului matern. Un nivel adecvat de folat matern ajută la dezvoltarea normală a sistemului nervos al fătului.

  • legume cu frunze verzi
  • citrice
  • fructe de pădure
  • banane
  • anumite cereale și produse de panificație

  Necesarul de folat crește în timpul sarcinii și cel mai simplu mod de a asigura un aport suficient din această substanță este să iei un supliment pentru sarcină, cum ar fi Elevit, care conține 800 mcg de acid folic, care este o formă de folat.

  Iodul este un nutrient esențial pentru creșterea și dezvoltarea normală a creierului și sistemului nervos ale bebelușului.

  Sarcina crește necesarul de iod. Ghidurile recomandă tuturor femeilor însărcinate să ia un supliment care conține iod pe toată durata sarcinii pentru a susține nevoile bebelușului în dezvoltare.

  Elevit conține 220 mcg de iod.

  Necesarul de fier crește în timpul sarcinii din cauza creșterii volumului de sânge, dar și a bebelușului și placentei. Fierul joacă un rol important în prevenirea carenței de fier din alimentație și are beneficii pentru dezvoltarea bebelușului tău.

  Carnea roșie este alimentarul care asigură cea mai bună sursă de fier. 

  Fierul se regăsește și în:

  • pui
  • pește
  • legume cu frunze verzi
  • leguminoase
  • cereale îmbogățite 

  Elevit conține 60 mg de fier elementar.

  Elevit conține multe dintre vitaminele și mineralele importante de care ai nevoie pentru a acoperi nevoile nutriționale mai mari din timpul sarcinii.

  Elevit are cel mai mare conținut de acid folic și fier dintre toate produsele de tip multivitamine pentru sarcină din Australia *Comparativ cu cele mai importante produse tip multivitamine pentru sarcină în iulie 2019. 

  Alături de o alimentație sănătoasă, administrarea zilnică a Elevit te a ajuta să îți asiguri și ție și bebelușului tău suportul nutrițional de care aveți nevoie în timpul sarcinii.