Sarcina

Grețurile de dimineață

Acest articol te poate ajuta să răspunzi următoarelor întrebări:

 • Care este cauza grețurilor de dimineață?
 • Ce pot face pentru a nu mai avea grețuri de dimineață?
 • Pot să iau medicamente pentru grețurile de dimineață?

Este nedrept ca, într-un moment din viața ta, când ești atât de fericită - ai rămas însărcinată, până la urmă - să nu te simți bine o mare parte din timp. Grețurile de dimineață afectează până la 80% dintre femeile însărcinate și, spre deosebire de nume, poate să apară în orice moment al zilei.

Află mai multe despre:

  Nu există niciun motiv dovedit științific pentru care unele femei însărcinate să se simtă rău și au grețuri, mai ales în primul trimestru. Cu toate acestea, se crede că sunt cauzate de creșterea nivelului de hormoni, care poate conduce și senzația de oboseală.

  Multe cupluri țin pentru ele marea veste până când ecografia de 12 săptămâni confirmă dezvoltarea normală a bebelușului. Așadar, este destul de frustrant să nu le poți spune oamenilor motivul pentru care ai grețuri, vărsături sau ești, pur și simplu, foarte, foarte obosită.

  Majoritatea femeilor constată însă că simptomele se ameliorează pe măsură ce sarcina avansează. În cazuri rare, simptomele sunt extrem de severe și necesită medicație sau chiar spitalizare. Vorbește cu medicul de familie dacă te îngrijorează situația.

  Mănâncă puțin și des: Multe femei spun că atunci când au consumat cantități reduse de alimente uscate, cum ar fi pâine prăjită sau biscuiți, senzația de greață s-a ameliorat. Dacă simptomele se înrăutățesc dimineața, ține niște biscuiți lângă pat și gustări la îndemână toată ziua.

  Evită anumite alimente: S-ar putea să pară evident, însă evitarea alimentelor bogate în grăsimi și grase, care sunt greu de digerat, te poate ajuta să te ții la distanță de senzațiile de greață și de vărsături.

  Bea multă apă: Dacă vomiți, este important să rămâi bine hidratată. Ține sticla de apă plină și la îndemână.