Planificare

Sexul și cum să rămâi însărcinată 

Acest articol te poate ajuta să răspunzi următoarelor întrebări:

 • Cât de des ar trebui să fac sex pentru a rămâne însărcinată?
 • Când ar trebui să fac sex dacă vreau să rămân însărcinată?
 • Ar trebui să fac sex în fiecare dacă vreau să rămân însărcinată?

Să te decizi că vrei să ai un copil este un lucru – să rămâi însărcinată este pasul următor. Așadar, când este momentul potrivit să faci sex? Și cât de des?

Află mai multe despre:

  Deși poate părea surprinzător, în fiecare lună există o mică fereastră de timp în care poți rămâne însărcinată. Este crucial ca relațiile sexuale să aibă loc în perioada imediat premergătoare și în timpul în care te afli la ovulație pentru a rămâne însărcinată. 

  Maximizează-ți șansele aflând când ești fertilă, și urmărind când ești la ovulație folosind instrumentul Elevit Călătoria mea . 

  Puteți folosi și Kiturile de testare a ovulației disponibile în farmacii, care te ajută să afli cu exactitate care sunt zilele premergătoare ovulației.

  Deși nu e nimic romantic în sexul programat, o discuție cu partenerul despre perioada când te vei afla la ovulație este importantă. Astfel îți poți programa deplasările în scop profesional sau alte activitati în așa mod încât oportunitatea de a face sex la momentul potrivit să nu fie afectată.

  Deși poate părea surprinzător, în fiecare lună există o mică fereastră de timp în care poți rămâne însărcinată

   

  Dacă ai un program foarte încărcat, notează-ți în agendă sau calendar – și întotdeauna poți folosi un cod dacă „FĂ SEX” ți se pare că pune prea multă presiune.

  Aceasta ar putea fi prima dată când faci sex din alt motiv decât pentru a te distra, însă nu înseamnă că actul în sine nu trebuie să fie și plăcut.

  Multe cupluri simt că presiunea de a face un copil le afectează intimitatea. Dar nu trebuie să fie așa. Stabiliți câteva reguli de bază pentru a vă asigura că vă puteți și bucura de pe parcurs.

  Sfaturile de mai jos v-ar putea fi de ajutor:

  • Nu vă grăbiți: sunt șanse mari ca pauzele de publicitate din emisiunea preferată să nu creeze starea de spirit potrivită pentru relații sexuale. Alegeți un moment al zilei în care vă puteți relaxa.
  • Dați-vă „întâlnire”: romantismul este încă important, așa că planificați o cină plăcută, îmbrăcați să impresionați la lumina lumânărilor.
  • Nu forțați lucrurile: dacă unul dintre voi este bolnav – sau doar a avut o zi mai proastă – nu vă simțiți „obligați”. Da, fereastra lunară în care poți rămâne însărcinată este scurtă, însă nu trebuie să faceți sex în fiecare zi.
    

  Nu intra în panică – nu trebuie să faceți sex în fiecare zi pentru ca tu să rămâi însărcinată. 

  Sperma poate supraviețui câteva (până la șapte) zile în corpul unei femei, deci poți rămâne însărcinată și dacă ai făcut sex la interval de câteva zile.

  Șansele de succes sunt cele mai mari dacă faci sex la aproximativ o zi de la ovulație, fie fix înainte ca aceasta să înceapă pentru a se sincroniza drumul spermatozoizilor eliberați la ultimul contact sexual cu ovulul proaspăt eliberat de ovarul tău - așa că înclină balanța în favoarea ta făcând sex cel puțin de două sau trei ori pe săptămână.